Arla sætter speed på bæredygtighed i nyt samarbejde
Arla indgår nu et partnerskab med det internationale non-profit initiativ, Eat.

Arla har nu indgået et partnerskab med det globale non-profit initiativ Eat. Det oplyser mejerikoncernen i en pressemeddelelse.

Eat blev etableret som et globalt non-profit initiativ i 2013 på baggrund af det stigende befolkningstal i verden. Inden 2050, vil der således være mere end 9 mia. mennesker i verden. 

Eat arbejder for at forene forskere, organisationer og virksomheder, så vi bliver i stand til at brødføde verdens befolkning på en sund og bæredygtig måde. I Eat indgår store virksomheder, organisationer og forskningsinstitutioner som Harvard og Berkeley.

"Arla er en af verdens førende producenter af mejeriprodukter og derfor en central spiller, når det handler om at finde løsninger, der kan sikre mad til flest mulige mennesker produceret på en måde, som tærer mindst muligt på jordens ressourcer.

Derfor er vi utroligt glade for, at Arla nu indgår et partnerskab med Eat,” siger Gunhild A. Stordalen, initiativtager og direktør for Eat.

Bæredygtighed og sundhed

Arla har i en årrække arbejdet målrettet med bæredygtighed i hele kæden fra landmænd over produktion og transport til forbrugere.

Siden 2005 har Arla fx reduceret den samlede klimapåvirkning med 16 procent, ifølg egne oplysninger. Det er sket ved hjælp af bl.a. 100 procent bæredygtig soja i køernes foder og en ny grøn mælkekarton fremstillet af organiske materialer som træ og biologisk restaffald.

Desuden arbejder Arla løbende med reduktion af salt, sukker og fedt i virksomhedens produkter.

 "Netop partnerskaber er en central del af Arlas sundhedsstrategi, for de sundhedsudfordringer, som verden står over for, kan vi kun løse i fællesskab. Uanset om det drejer sig om underernæring i udviklingslande eller overvægt i den vestlige verden.

Derfor er det nye samarbejde med Eat en naturlig forlængelse og videreudvikling af vores arbejde med sundhed og bæredygtighed,” siger Hanne Søndergaard, CMO og ansvarlig for innovation og Marketing hos Arla Foods.

Næste skridt bliver at udmønte samarbejdet i konkrete projekter, der f.eks. tager udgangspunkt i Arlas sundhedsstrategi, der bl.a. sætter fokus på bedre madvaner.

Faktaboks

Partnerskabet mellem Arla og Eat:

Arla kan trække på Eat´s internationale indsigt og viden. 

Arla kan bidrage til Eat med erfaringer og løsninger fra Arlas praktiske erfaring med sundhed og bæredygtighed. 

Eat og Arla skal gennem fælles projekter bidrage til at udvikle ny viden og nye løsninger, der kan fremme bæredygtig fødevareproduktion og bidrage til øget sundhed hos verdens voksende befolkning. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.