Arla søger patent på "mælke-tofu"

Arla søger patent på produkt, der efterligner sojaproduktet tofu.

Tofu, en proteinholdig fødevare, bliver lavet ved at presse sojamælk, og sælges i store, hvide, bløde blokke, som kan skæres op i mindre skiver. Det er populært i såvel asiatiske supper som vegetarkost hos vesten.

Nu har Arla søgt patent på et produkt, der skal have samme konsistens som tofu, skriver Dairyreporter.com.

Produktet, som Arla beskrev i patentansøgningen i juli 2014, vil blive lavet af mælk og valleprotein. Patentansøgningen er netop blevet offentliggjort, og mejerikoncernen håber, at produktet vil appelere til dem, som normalt spiser tofu.

Arlas alternativ vil indeholde flere aminosyrer, forlyder det ifølge dairyreporter.com.

Opdateret mandag klokken 11:54: Tidligere stod der, at der brugtes hvedeprotein. Det er valleprotein. Det er rettet nu.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.