Arla: Udsigterne for mælkeprisen er negative

Arla fastholder sin mælkepris for både økologer og konventionelle i november.

Men udsigterne for de kommende måneder er ikke gode. Faktisk melder mejeriselskabet, at de er direkte negative. Det fremgår af den månedlige markedsberetning, som Arla sender med mælkepris-meldingen.

"På trods af at mælkevolumenen er øget i den seneste tid, er der stadig indikationer på at der vil være en negativ udvikling i mængderne i starten af 2019. Imidlertid er de globale prognoser stabile med vækst i mængderne udenfor Europa", starter selskabet.

"Denne udsigt til et mere balanceret marked har den seneste måned resulteret i en markant reduktion i smør- og flødepriserne, selvom priserne ser ud til at blive mere stabile på dette nye niveau i det mindste i den nærmeste fremtid. SMP/WMP priser har været relativt stabile, dog med en mindre reduktion. Ostemarkedet forbliver meget roligt med en begrænset køberaktivitet, hvilket forårsager nogen prisreduktion for at øge efterspørgslen."

For økologerne er markedet stabilt, skriver Arla. Dog er der fortsat en usikkerhed i markedet, hvad angår mælkemængderne hen over vinteren. Det skyldes, at man endnu ikke kan forudsige de præcise konsekvenser af sommerens tørke.

Faktaboks

For konventionel mælk er fedtværdien 32,11 kroner per kilo, og proteinværdien er 35,32 kroner per kilo.

For økologisk mælk er fedtværdien 39,92 kroner per kilo, og proteinværdien er 43,91 kroner per kilo.

Forventet efterbetaling og rente for 2018 er 17,5 øre, og forventet konsolidering er 0,0 øre.

Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,4 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder.

Arlaprisen er 291,22 øre per kilo konventionel mælk og 348,23 øre per kilo økologisk mælk.

Valutakursen for dette kvartal: 1EUR = 7,443 DKK

Emneord Arla mælkepris

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.