Arla: Vi skal produktudvikle os ud af krisen

På stormødet for midt- og østjyske landmænd 16. februar, var en af Arlas løsninger på de røde tal på bundlinjen, at man skal produktudvikle sig ud af krisen.

Bestyrelsesmedlem i Arla, Steen Nørgaard Madsen, fortalte på mødet 16. februar, at man fra Arlas side vil bruge flere penge på produktudvikling:

"Vi kan hos Arla fremme vores produktudvikling, så vi kan være med til at sælge flere varer i hele verden, så kan vi hjælpe med at skaffe arbejdspladser. Men det kræver inputs og en indsats hjemme fra Danmark. Det kunne f.eks. være at vi får lov til at producere mere mælk. Når vi nu er de mest klimaeffektive mælkeproducenter,  hvorfor skulle vi så ikke få lov til at producere al den mælk vi kan?", spørger Steen Nørgaard Madsen.

Han er ikke i tvivl om, at Arla kan sælge den ekstra producerede mælk:

"Der bliver større efterspurgsel på fødevarer fremover, for verdensbefolkningen stiger, og der er faktisk steder, hvor de bliver mere og mere velhavende, så køber man biler, mobiltelefoner, men også bedre madvarer."

stop oplagring

Han mener ikke, at der er nogen grund til at oplagre mælken. I stedet for vil han gerne være med til at bruge den, på de produkter der rent faktisk sælger:

"Vi skal ikke oplagre mælken, det er for dumt. Lad os nu i stedet for finde nye markeder, hvor vi rent faktisk kan sælge den. Vi skal i stedet for bruge pengene på de gode produkter. Vi skal ikke lave mælkepulver, vi skal hellere prøve at sælge vores gode produkter, bla. vores castello-oste. Dem tjener vi meget mere på end mælkepulveret, og når nu vi kan lave så fantastiske produkter, så skal vi da gøre det."

hjælp fra politisk side

Steen Nørgaard Madsen er meget opmærksom på at finde nye markeder. Han nævner, som stort set alle ved stormødet, Ruslands-krisen. Den har kostet Arla penge. Han føler ikke, at politikerne har været gode nok til at hjælpe landbruget:

"Jeg kan godt se, at der ikke skal sidde en mand som Putin, der tromler hen over andre, men så må man fra politikernes side gøre en større indsats for at hjælpe. Vi blev også lovet veterinærlettelser, men det er blevet til udgifter i stedet for, så vi opfordrer i aften vores politkere til at træde ind i kampen."

Men Steen Nørgaard Madsen opfordrede også de samlede landmænd til at hjælpe. Han vil spare 1000 kr. på nogle af de afgifter det koster pr. malkeko. Et af stederne er PSOafgiften:

"Vi skal hjælpe hinanden. Jeg tror ikke, at der findes en forkromet løsning, så landbrugets problemer er væk i morgen. Jeg tror, at der findes en masse små løsninger, som sammen kan hjælpe os ud af krisen. Vi skal finde de steder, hvor vi kan spare en 100-200 kr. pr. ko, og så kan vi nå op på en besparelse på 1000 kr. Her er PSOafgifterne noget vi kan kigge på, men det skal vi altså gøre sammen," slutter han.

 

Emneord landbrugskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.