Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepter

Mælk med højere værdistofindhold end standardmælk skal afregnes højere til Arla-koncepter.

1. april 2018 får mælkeproducenter med køer, som leverer mere fedt og protein end indholdet i standardmælk, en højere afregning til Arla-koncepterne Arlagården Plus og Non GM.

Indtil 1. april afregnes alle med et tillæg på én eurocent pr. kg mælk til begge koncepter, men herefter ændres afregningsmodellen, så tillæggets størrelse afspejler mælkens indhold af fedt og protein.

Tillægget vil altid som minimum udgøre én eurocent pr. kg mælk, men har mælken mere end 4,2 procent fedt og/eller 3,4 procent protein, vil tillægget øges. Det skal ifølge Arla motivere andelshaverne til at levere mælk med et højere indhold af værdistoffer.

Ændringen af beregningsmetoden betyder ifølge Arla, at 0,0148 procent af den samlede afregning omfordeles.

Der vil blive beregnet en særskilt procentsats for økologisk mælk, da dette har sin egen råvareværdi.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.