Arlas havremælk er en strategisk genistreg

Det er modigt, men også klogt af Arla at lancere en laktosefri havremælk. Den kan måske snuppe en del af omsætningen fra plantebaserede produkter.

Skal Arla, mælkeproducenternes selskab, sælge mælk, som ikke alene består af mælk og som er fri for mælkens grundsubstans, laktose?

Ja!

Det står fast efter dagens lancering af havremælken, som er fri for laktose og består af 50 pct. havremælk og 50 pct. laktosefri skummetmælk.

Produktet er en genistreg, hvis I spørger mig.

Danskernes forbrug af mælkeprodukter falder, og selvom indtaget af plantebaserede tales langt højere end det reelt er, så er markedet for havre-, mandel- og risdrikke i solid fremdrift.

Og hvad gør man så, hvis man i bund og grund er sat i verden for at forarbejde mælk fra en stor skare af nordeuropæiske mælkeproducenter?

Man følger med og tager kampen op. Man forsøger at sætte sig på en del af markedet for plantebaserede drikke ved at lave en hybriddrik mellem aks og ko.

Det giver god mening at slås for, at mælk ikke er farligt at drikke, men pengene siver ud af virksomheden, hvis man står med korslagte arme og ikke vil flytte sig.

Derfor er det rigtigt set af Arla at blande sig. Det vil formentlig også komme mælkeproducenternes indtjening til gavn, at mejeriet forsøger at udnytte de hvide dråber bedst muligt.

Jeg ved ikke, om Arlas havremælk består af havre, som Arla-landmænd har dyrket. Hvis ikke er der måske basis for en opfølgning på produktet, hvorved man også kan slå på det lokaltproducerede. For mig bekendt mangler vi stadig at se en plantebaseret havredrik, som alene er fremstillet af dansk dyrket havre?

Endelig fryder det mig også en smule, at Arla lancerer en plantebaseret drik, som må kaldes mælk. Fordi der er mælk i.

Faktaboks

Arla Laktosefri Mælk & Havre Drik – 0,6% Fedt:

  • Indeholder 50 % laktosefri skummetmælk og 50 % havredrik, der er en blanding af havre og vand.
  • Er en kilde til protein og calcium.
  • Kan anvendes til alle de samme formål som almindelig mælk. Den kan indgå i morgenmaden, madlavningen og nydes afkølet som et helt almindeligt glas mælk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.