Australske farmere vilde med rolig Murray Grey - leverer kvalitetskød
Spørger man det australske ægtepar Rob Bass og Kerry Pinch, så er der flere grunde til, hvorfor de synes, at netop Murray Grey er en hel særlig kvægrace.

I en reportage lavet af netavisen farmweekly.com.au forklarer to australske kvægproducenter, ægteparret Rob Bass og Kerry Pinch, hvad der ligger bag deres store tiltro til og lidenskab for Murray Grey racen.

Ægteparret driver en kvægfarm i Boyup Brook i den sydvestlige del af Australien. De har 190 hektar med 120 avlsdyr, hvoraf langt størstedelen er af Murray Grey-racen.

Rob Bass forklarer, at racen indeholder alt, hvad en kvægavler leder efter i form af temperament og kvalitet.

Fertilitet rækker også højt, forklarer han, og tilføjer at kun ni køer ikke fik en kalv ved sidste sæson.

en Rolig race

Der er dog én grund, som er særligt afgørende for ægteparrets valg af race.

"En af de største grunde til at vi vender tilbage til at købe en Murray Grey tyr hvert år er, at dyrene er rolige”, forklarer Rob Bass. 

Ifølge Rob Bass er Murray Grey racens meget rolige temperament med at sikre, ”at kvalitetskød produceres med slutbrugeren eller forbrugeren i tankerne".

Toppræsterende lige meget hvad 

Da Rob Bass og Kerry Pinch oprindeligt købte farmen var pengene små, og i de første par år kunne produktionen ikke opnå ønskelige foderrationer.

På trods af begrænsede ressourcer viste Murray Grey-kvæget at være toppræsterende.

”Det følgende år købte vi to Murray Grey-okser, og vi har ikke set os tilbage siden”, forklarer Rob Bass til farmweekly.com.au.

Ægteparret blev endnu en gang positivt overrasket over racens ydeevne, da de i 2014 blev mødt af en voldsom tørke i juni efterfulgt af en alt for våd og kold juli.

”Det er det, jeg elsker ved racen. Selv kalve fra dårlige år ender med at være af høj standarder”, fastslår  Rob Bass. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.