AutoDry begynder afgoldning 10 dage før

AutoDry er en måde gradvist at reducere mælkeproduktionen inden den egentlige afgoldning, så overgangen bliver nemmere.

Gea har udviklet et system til afgoldning af køer, AutoDry, som angiveligt gør afgoldningen nemmere og mere skånsom over for køerne. 

Afgoldning af køer kan være ubehageligt for koen og skabe yverbetændelse, der skal behandles med antibiotika. Med Gea AutoDry, som præsenteres på Eurotier i Tyskland til november, kan det ske langt mere skånsomt.

Gea AutoDry har vundet en innovationsmedalje på Eurotier.

Sådan forlød det på et pressemøde i Göttingen forud for Eurotier i november, tirsdag. 

AutoDry er en funktion i Gea Herd management software for konventionelle malkeanlæg. Funktionen kan aktiveres for individuelle køer og forbereder dem blidt, men effektivt på afgoldning. 

AutoDry kan begynde automatisk, når koen når en forud defineret ydelse. AutoDry starter cirka 10 dage før afgoldning og reducerer gradvist mælkeproduktionen dag for dag op mod afgoldning med en patenteres algoritme. 

Automatisk afgoldning baseret på en naturlig model er både godt for økonomien og for bæredygtigheden i mælkeproduktionen især på bedrifter med høj mælkeydelse. Ifølge producenten vil bruge af AutoDry reducere behovet for antibiotika ved afgoldning og i øvrigt også reducere arbejdsindsatsen med afgoldning. 
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.