Avisleder: Københavnere vil have økologi og biodynamisk - men ikke betale
I dagens leder i Jyllands-Posten får københavnerne harsk kritik. De vil både have økologisk og biodynamisk, men det skal ikke koste noget.

Jyllands-postens leder i dag kritiserer bymennesker, for at have et snævert natursyn, der ikke forener sig med virkeligheden. Når der debatteres, handler det om, at det skal være økologisk og biodynamisk, men også billigt.

"Landmændene skal naturligvis ikke have lov til at anvende pesticider eller gødning, ikke dyrke arealer inden for synsvidde af et vandløb eller vinterdyrke arealer med en naturlig hældning, der overstiger det skæve gulv i en ministeriel bygning i det indre København. Det fremherskende natursyn har næppe været så idylliseret som nu," skriver Jyllands-Posten.

Kornet er ikke engang godt nok til foder

Lederen kritiserer viderer regeringen for at hente stemmer i byen med deres grønne profil, der lægger restriktioner på landbruget. Konsekvenser, der kan mærkes i det danske landbrug.

Som eksempel fremhæver de, det faldende proteinindholdet i det danske korn. 

"…proteinindholdet i dansk korn nu er så lavt, at det end ikke kan anvendes til dyrefoder. Det er da en erkendelse, som bør indgå i debatten: Vil vi et funktionsdygtigt landbrug eller ikke? Når byboere ved sommertid bevæger sig ud på landet, ser kornmarkerne ud som i Morten Korch-filmene, og netop fordi den virkelige virkelighed i landbruget ikke er synlig for det blotte øje, skaber det vrangforestillingen om, at en stor gård pr. definition er en guldgrube, hvor landmanden bruger det meste af døgnets vågne timer på at tælle penge," skriver Jyllands-Posten.

Forskere: Ingen beviser for at økologi er sundt Mandag 11. januar 2016 · 12:02

Kritik af forskere

Færre og færre har relation til landbruget, og dets fremtid bliver overladt til bymennesker. Landbruget fortjener at få sit gode renommé tilbage, fastslår JP i lederen.

Jyllands-Posten kritiserer desuden politikerne for kun at lytte til en snæver kreds af forskere, der ikke ser landbruget som en erhvervsmæssig helhed. 

"De forskere, der med stor nidkærhed leder efter fejl på ottende decimal i ministerielle talkolonner, kunne med fordel bruge deres energi på at hjælpe dansk landbrug med at dyrke korn på den for naturen mest hensigtsmæssige måde, men samtidig med så stort et proteinindhold, at Danmark atter bliver i stand til at brødføde sig selv."

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.