Baltiske mælkeproducenter får hjælpepakke på 28 millioner euro

Pressede mælkeproducenter i Estland, Litauen og Letland modtager hjælpepakke på 28 millioner euro.

EU-Kommissionen bekræftede tirsdag vedtagelsen af den hjælpepakke, der skal støtte de pressede mælkebønder i Estland, Letland og Litauen.

Hjælpepakken, der består af 28 millioner euro, svarende til cirka 208 millioner kroner, kommer som følge af det russiske importforbud af fødevarer fra EU.

»Jeg er meget bevidst om den store betydning, som det russiske boykot har haft for mælkeproducenterne i de tre baltiske lande, der har medført et fald i priserne. Når vi ser på den andel af landenes produktion, der tidligere blev eksporteret til Rusland, og faldet i priserne siden starten af krisen, er det tydeligt, at mejerisektoren i Letland, Litauen og Estland er blevet påvirket. Jeg glæder mig derfor over, at Kommissionen vil hjælpe de tre lande med en økonomisk støtte, der kan hjælpe de mælkeproducenter, der som resultat af det russiske boykot, står over for særlige likviditetsproblemer som følge af ekstraordinære omstændigheder,« sagde EU’s landbrugskommissær Phil Hogan.

Estland støttes med 6,9 millioner euro, Letland med 7,7 millioner euro og Litauen med 14,1 millioner euro.

Hjælpepakken er den seneste i en række, der blev blev vedtaget af Europa-Kommissionen, som følge af det russiske boykot.

Emneord mælk, eu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.