Bedre sent end aldrig: Landmand har netop hentet fine roer op
Landmand har fredag hentet de sidste 1,5 hektar roer op, da marken endelig kom til syne igen efter at have stået under vand siden november.

Bedre sent end aldrig siger et gammelt ordsprog, og det har landmand Albert Scherphof i sandhed efterprøvet.

I fredags hentede han de sidste 1,5 hektar sukkerroer op fra 2019-høsten - godt fem måneder efter roeoptagningen ellers var afsluttet.

Marken har fået lov at stå, da den har stået under vand siden november, og været umulig at køre på, fortæller Albert Scherphof, der har bedriften Lundø Mølle på Lundø i det sydlige Limfjorden.

"Vi havde lige 1,5 hektar, vi ikke har kunne komme til, fordi det har stået under vand siden november. De stod helt under vand, og vi kunne slet ikke se roetoppene", siger Albert Scherphof.

"Jeg havde egentlig opgivet dem, men nu var vi efterhånden der, hvor marken skulle gøres klar til majs, og så længe, der var roer i jorden, kunne vi ikke gøre så meget ved såningen, så der var ikke så meget andet at gøre, end at prøve at tage dem op".

Lundø Mølle er en malkekvægsbesætning med 180 årskøer og 220 hektar, hvoraf de 16 er med roer. 

Fin høst trods flere måneder i vand

Først havde landmanden ellers forsøgt at køre i både november og i januar, men jorden var for våd, og indtil nu har marken været dækket af i hvert fald 20 cm vand.

"Jorden var simpelthen for blævret, selvom vi kørte med to traktorer foran optageren".

Det er første år, Albert Scherphof har ventet så længe med at tage de sidste roer op, og til landmandens lettelse viste det sig, at roerne var gode og store og ikke fejlede noget trods den sene optagning.

"Det er imponerende, at de ikke fejler noget. Jeg havde regnet med, at de ville være halvrådne, men det er de overhovedet ikke. Det er imponerende, at de kan holde til så meget", siger landmanden, der er glad for at roerne alligevel kan indgå i foderplanen.

På Lundø Mølle har de sået denne sæsons 16 hektar roer og kornet. Kun majsen mangler. Det arbejde starter nok op i løbet af næste uge, når jordtemperaturen er lidt højere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.