Bedriftsbesøg hos landboformand: Målet er 12.000 kg mælk med to malkninger
Kom med på jagten efter de næste 1.000 kg. mælk. Sagro inviterer til bedriftsbesøg 7. august hos Kristian Gade og hans kvægbesætning.

Det er jagten på de næste 1000 kg. mælk, der er i fokus, når Kristian og Birgit Gade sammen med sønnen Rasmus tager imod til bedriftsbesøg på Fåregård ved Bøvlingbjerg den 7. august, fortæller Sagro i en pressemeddelelse.
 
Parret overtog gården ved Bøvlingbjerg i 2011 med omkring 300 køer, og har i dag små 400 køer.

Kristian Gade har ud over dyrene hjemme både et formandskab i Holstebro Struer Landboforening, ligesom han sidder i primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer. Blandt andet derfor har det været en prioritet at gården skulle drives enkelt.

Han lejer derfor de 222 ejede og forpagtede hektar ud, så han ikke behøver bekymre sig om planteavlen. I alt har han 222 hektar. Han køber så foderet, der avles på hans marker.

"Det gør det på mange måder meget nemmere at lægge et budget uden  risiko for de store udsving – men heller ikke med muligheden for at hente den store gevinst", erkender Kristian Gade.
 
Parret har valgt at have en krydsningsbesætning. Det er for ham et spørgsmål om at sikre en sund besætning.

For to år siden, gik man væk fra malkning tre gange dagligt til to gange med et naturligt fald i ydelsen til omkring 10.800 kg EKM som følge.  Den aktuelle ydelse er pt. 11.100 kg. EKM, og målet ligger på 12.000. 

Sådan holder du goldkøerne i god huldKvæg Tirsdag 4. juli 2017 · 08:49

Nyt koncept for goldkofodring 

Et spændende indslag i aftenens program bliver, når Niels Bastian Kristensen, Seges, redegør for tankerne bag og erfaringerne med et nyt koncept for goldko-fodring.

Kristian Gade vil selv fortælle om gården og de overvejelser, der er gjort omkring  to eller tre gange malkning.
Kvægrådgiver Flemming Hølmkær, Sagro, fortæller om det forsøg, der kører på gården med reduceret kraftfoder i senlaktation.

Ligeledes vil Kristian Gade fortælle om udbyttet af de 0,8 øre pr. liter mælk, som opkræves til projektmidler.

Grillen er klar efter indlæggene. Bedriftsbesøget arrangeres i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Sagro. Arrangementet ved Bøvlingbjerg er gratis og for alle.

Faktaboks

Fåregård

  • 385 årskøer
  • 222 hektar (udlejet)
  • 11.000 kg EKM/ko
  • Mål: 12.000 kg+ med 2 gange malkning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.