Betalt indhold af MSD Animal Health

Beregn gevinsten ved vaccination mod diarré

Forebyggelse af diarré hos dine kalve er afgørende for at skabe en højtydende malkeko. Forebyggelse af diarré giver mange økonomiske fordele og sparer dig desuden for tid og deprimerende arbejde. Nu er der kommet et program på markedet, som giver dig mulighed for at beregne de økonomiske fordele ved at beskytte kalvene mod diarré på netop din besætning. Samtidig hjælper det dig med at afgøre hvilken metode der er mest rentabel.

Det kan koste mange penge, hvis du ikke tænker på forebyggelsen af diarré i din kvægbesætning. Udover at syge kalve med diarré er tidskrævende, så viser et svensk projekt (Svensson & Hultgren, 2008), at en kalv med diarré yder 344 kg EKM mindre i første laktation end kalve uden diarré. Mange andre forskningsprojekter beskriver også de økonomiske fordele ved at undgå kalvediarré, men resultaterne kan sjældent overføres direkte til den enkelte besætning. Derfor kan gevinsten ved en investering i forebyggelse mod diarré være svær at se ved første øjekast. Med det nye program, MSD-Simherd, kan du med egne indtastninger få beregninger på, hvad f.eks. vaccination eller andre forebyggende tiltag mod diarré vil betyde i din besætning. På den måde kan du vurdere, om et påtænkt tiltag er rentabelt eller ej.

Programmet er baseret på input fra relevante forskningsprojekter og aktuelle priser på bl.a. mælk og kælvekvier. Alt det, kombineret med situationen i den enkelte besætning, kan hjælpe dig til at tage den rigtige beslutning. Programmet tager f.eks. højde for forekomsten af diarrétilfælde, og om diarréen er mild eller svær, og giver det mest sandsynlige resultat af de nye tiltag. Resultatet motiverer derfor til at arbejde fokuseret med forebyggende handlingsplaner, som er til gavn for både kalvenes velfærd og besætningens bundlinje.

Stiler du mod høj ydelse, kommer du ikke udenom diarré profylakse hos dine kalve. MSD-Simherd programmet viser dig, hvorfor tiltag som vaccination betaler sig. Involver evt. din dyrlæge, så både input i programmet og beregningen bliver så troværdigt som muligt.

MSD-Simherd programmet ligger frit tilgængeligt på www.msd-animal-health.dk

MSD-Simherd programmet med oversigt over gevinsten ved vaccination mod diarré. Der er beregnet tre forskellige scenarier af, hvad i dette tilfælde vaccination forventes at give: 1) 50% reduceret kalvedødelighed 2) 50% reduceret kalvedødelighed og 50% færre syge kalve 3) 75% reduceret kalvedødelighed og 75% færre syge kalve.

Emneord MSD Animal Health

Betalt indhold af MSD Animal Health

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.