Seniorforsker: Denne driftsform kan give både produktion og mere biodiversitet

Ved at plante træer på en del af omdriftsjorden er det muligt at løfte biodiversiteten. Samtidig bevares muligheden for at dyrke en del af jorden, og måske kan flere insekter øge udbyttet

Landmænd kan levere positivt på biodiversitet ved at tage skovlandbrug til sig som en dyrkningsform på dele af arealet. Det mener seniorforsker ved Aarhus Universitet Jørgen Aagaard Axelsen.

Han peger på, at mange af de truede arter af smådyr og insekter har gode forhold i skov og på vedvarende græsarealer, mens deres eksistens trues på jord i omdrift.

- Derfor er det en oplagt løsning at bruge skovlandbrug som et værktøj til at løfte biodiversiteten. Landbruget kan dermed levere...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.