Biogasproducent undrer sig over minister

Biogasproducenten Nature Energy ærgrer sig over, at klima-, energi- og bygningsministeren udtrykker bekymring over for støtten til biogas.

Klima-, energi- og bygningsminister Lars Christian Lilleholts (V) kritiske ytringer om udgiften til biogasudbygning vækker forundren hos biogasproducenten Nature Energy, der sammen med leverandørforeninger står bag flere af de nye anlæg.

Nature Energy har flere nye anlæg på tegnebrættet og er derfor bekymrede over ministerens udtalelser om potentielt af sætte ind over for støtteniveauet.

"Det er helt afgørende for udbygningen af den danske biogassektor, at vi fastholder støtteniveauet," siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy, som har en række kommuner som ejere.

Han trækker tråde til vindenergien, som har har fået støtte de seneste 25 år. Ifølge direktøren har biogassektoren samme potentiale til at komme i en global førerposition. En dansk ekspertise inden for biogasteknologi rummer store eksportmuligheder, mener han. Det kræver en målrettet, stabil og langsigtet indsats, siger Ole Hvelplund.

"Ellers sætter vi et kæmpe potentiale over styr på grundlag af en forholdsvis snæver debat," siger Ole Hvelplund.

Energistyrelsen har lavet en fremskrivning, hvor de vurderer en udgift på 2,9 mia. kr. for statskassen frem mod 2025 til biogasstøtten. En fremskrivning, som brancheforeningen for biogasproducenter dog kalder "meget optimistisk" i forhold til udbygningen.

Ole Hvelplund mener, at ministeren skal lægge meget større vægt på, at biogas ikke som vind alene er grøn energiproduktion.

"Det, der er biogassens helt store force, er de mange afledte effekter. Vind giver strøm, men biogas sikrer både effektiv affaldsbehandling, bæredygtighed i landbruget og grøn omstilling af vores energi frem mod 2050-målet. Og det er i den ramme, men skal regne på støtten til biogas. Jeg er overbevist om, at Danmark kan komme i første internationale række, når vi taler biogasteknologi. Det giver eksport, og det giver arbejdspladser. Og som Bruno Sander Nielsen, Brancheforeningen for Biogas, er inde på, er vi ikke ude i et biogas-boom a la solceller. Biogas er en tidskrævende proces, og vi gør det ordentligt. Derfor er det væsentligt, at vi fastholder det langsigtede perspektiv," siger Ole Hvelplund.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.