Britiske landmænd kræver støtte på EU-niveau

National Farmers Union kræver, at 'Leave'-kampagnen holder, hvad de har lovet. Britiske landmænd skal have samme støtte som i EU.

Lederen af National Farmers Union, NFU, Meurig Raymond kræver, at landmændene i Storbritannien får støtte fra regeringen. Et tilskud, der skal svare til det, de får nu fra EU. Det skriver The Telegraph.

NFU har indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde på fredag 1. juli, for at diskutere deres krav til regeringen.

De kommer til at indeholde ”den bedst mulige adgang til markederne i resten af Europa,” siger Meurig Raymond.

Britiske Landmænd modtager mellem 2,4 og 3 mia. pund om året fra EU. I gennemsnit har den britiske landmand en indkomst på 20.000 britiske pund, det svarer til omkring 180.000 kr. om året. Omkring 55 procent af indkomsten kommer direkte EU-støtten, også kaldet Common Agricultural Policy, CAP.

Det har de lovet

Premierminister David Cameron, leder af de Konservative i Storbritannien, har under valgkampen lovet landmændene støtte under hans regering, skulle Storbritannien forlade EU.

Storbritannien står nu over for at skulle forlade EU, og umiddelbart efter valgresultatet annoncerede Cameron at han til oktober fratræder som premierminister.

Landbrugsminister George Eustice har lovet, at de britiske landmænd ville modtage et beløb, der svarede til EU-støtten.

Det er uklart, hvad konsekvenserne vil være for landmændene i Storbritannien, og hvorvidt de fortsat vil kunne modtage støtte af samme størrelse fra regeringen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.