Britiske mælkeproducenter kæmper med mangel på grovfoder

Stigende priser på grovfoder og mangel på almindelige typer grovfoder får britiske

I storbritannien står mælkeproducenterne overfor en mangel på grovfoder og det er nødvendigt at de reagerer nu i forhold til at situationen omkring priser  og alternative grovfodermuligheder ser ud til at forværres.

Det skriver Farmers Weekly.

Prisen på foder er allerede steget i gennemsnit 30 procent siden årets start og konsulentvirksomheden The Dairy Group (TDG) forventer yderligere stigninger i produktionsomkostninger på omkring 10 procent.

David Donaldson, der er ernæringsekspert hos TDG, understreger, at det er vigtigt at køerne fortsat får de fibre via foderet, som de har brug for, for at bevare en god fordøjelse og undgå sur vom.

"Hvis grovfoderlagrene er små må man finde alternativer", understreger han.

Alternativt grovfoder

David Donaldson nævner blandt andet mask fra spritproduktion, mask fra ølproduktion, roepiller, palmekernemel og ammoniakbehandlet hø og halm som alternativer.

Alle de nævnte alternativer har dog haft stigende priser.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.