Britiske mejeripriser styrtdykker

Engrospriserne på mejeriprodukter styrtdykker i Storbritannien.

I en rapport fra det statslige udvalg for landbrugsudvikling, AHDB, konstateres det, at de britiske grossistpriser på mejeriprodukter er styrtdykket i denne måned. Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Oktober-priserne for fløde anslås at være faldet med 23 pct. til 2.180 pund pr. ton, svarende til 18.300 danske kroner,  mens prisen for usaltet smør faldt med 18 pct. til 5.5050 pund pr. ton (46.214 danske kroner).

Priserne for Mild Cheddar anslås at være faldet med 2 pct. til 3.365 pr. ton, svarende til 28.250 danske kroner. SMP anslås at være faldet med 11 pct. til 1.350 pr. ton (11.333 danske kroner).

Disse estimater gælder for spothandel mellem 1. og 27. oktober.

Smørhandlen betegnes som ’tyndere end tynd’, hvor køberne tog et stort skridt tilbage fra markedet. Som følge heraf var spredningen i oktober-priserne ’den største vi har set i nyere tid’.

De faldende britiske mælkpriser falder godt i tråd med tendensen på den hollandske ZuiveNL-bulkprisnotering. Her er smørprisen faldet med 26 procent over de seneste fire uger, og for alle fem varekategorier (smør, vallepulver, sødmælkspulver samt skummetmælkspulver, både fødevare og foder) er der noteret prisfald i to uger i træk.

 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.