To-cifret millionsalg venter i "Solens Rige"

Nu må danske slagterier afskibe oksekød til salg i Japan.

Fra i dag, fredag, må danske kreaturslagterier igen laste et skib med dansk oksekød, hvor destinationen er Japan. Det er for første gang i 15 år. Landet blev lukket for dansk oksekød efter BSE-fund i slutningen af halvfemserne.

For godt en måned siden blev den formelle godkendelse givet, og nu er papirarbejdet på plads.

"Der er ikke sendt et ton derud endnu, men mange har stået klar ved startstregen, oog nu kan de få sendt varerne afsted," siger områdedirektør Jan Laustsen, ansvarlig for handel, marked og ernæring hos Landbrug & Fødevarer.

Japanerne er vilde med dele på kreaturet, som danskerne ikke vil servere for andre end deres hund: Indvolde og lignende. Derfor er der udsigt til, at eksporten til Japan kan højne den indtægt på slagtekroppen og afregningen til landmanden.

"Det er lukrativt nok til, at man vil sende det seks uger med skib til japan. Det er en markedsåbning, vi forventer os meget af," fastslår L&F-chefen.

"Jeg mener, at der er udsigt til et tocifret millionbeløb i eksporten."

Gevinsten i Asien er potentielt meget større. Han anser Japan for at været et brohoved i forhold til at få genåbnet eksporten til Korea, Vietnam og Thailand. De tre lande har allerede i efteråret været på inspektion på danske slagterier. På sigt forventer L&F også at få genåbnet gigamarkedet Kina.

Jan Laustsen ønsker at uddele en stor ros til Fødevarestyrelsen, der har arbejdet tæt sammen med Landbrug & Fødevarer om at få genåbnet markeder. Det kræver en ihærdig indsats, eftersom japanerne er grundige og har haft mange krav til dokumentation mv., siger Jan Laustsen.

Sidste år fik Danmark en ny BSE-status, som allerede i august førte til, at Danish Crown kunne hæve noteringen med 15 øre, fordi dele af kreaturet nu kunne sælges som menneskeføde og ikke blot hundemad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.