Dan J: Nu kan EU-Kommission ikke sylte dyrevelfærd mere

Når Tyskland, Holland og Danmark kræver kortere dyretransport, må EU-Kommissionen handle, siger Dan Jørgensen.

Presset for kortere dyretransporter i Europa er nu så stort, at EU-Kommissionen ikke længere kan komme uden om at fremsætte et forslag, der begrænser transporter af levende dyr til højst otte timer.

Det siger fødevareminister Dan Jørgensen (S), da han mandag morgen sammen med sin tyske og hollandske kollega er på vej til møde med de øvrige EU-ministre i Bruxelles. Både Tyskland og Holland støtter det danske krav.

"Det er lykkedes i EU-Parlamentet at skabe flertal for at ændre reglerne. EU-Kommissionen har, formentlig på grund af kraftig lobbyisme fra forskellige kræfter, i mange år ikke været villig til at fremsætte forslaget."

"Når der så nu kommer pres også fra ministerrådet, så er det svært for mig at se, at de ikke fremlægger forslag på dette område ganske snart," siger Dan Jørgensen.

Søndag underskrev han i byen Vught i Holland sammen med sin tyske og hollandske kollega en erklæring om bedre dyrevelfærd i EU. 

Den omhandler dyretransporter på maksimalt otte timer - et krav, Dan Jørgensen har kæmpet for i sin tid som medlem af EU-Parlamentet, og som han fik indsamlet en million underskrifter til støtte for.

Ministrenes erklæring rummer desuden ønske om forbud mod næbtrimning af æglæggende høns, krav om bedre forhold for svin i staldene, herunder stop for den ulovlige halekupering, og mindre brug af antibiotika. 

Den tyske minister, Christian Schmidt, fremhæver Danmark som eksempel, når det gælder om at begrænse medicinering af grise.


/ritzau/

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.