Dan J. om dyrevelfærd: Venstre skylder landbruget en forklaring

Hvis Venstre har skiftet mening i forhold til dyrevelfærd, skylder de landbruget en forklaring, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Når Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti skriver i deres udspil til landbruget, at de vil afskaffe overimplementering fra jord til bord, kan det kun tolkes således, at det også gælder inden for dyrevelfærd. 

Sådan siger fødevareminister Dan Jørgensen (S), efter at de tre partier ifølge Metroxpress i dag har udtalt, at deres forslag til en ny fødevare- og landbrugspakke ikke vil ændre på de nuværende regler om dyrevelfærd. I så fald skylder de en forklaring, bemærker den skeptiske minister.

”Hvis Venstre har skiftet mening, skylder de landbruget en forklaring, og hvis ikke, undrer det mig, at partierne kan være sammen om det her udspil, når de ikke er enige om dyrevelfærden,” siger han til Landbrugsavisen.dk.

"Venstre kan jo pakke sig ind i alt"

Ministeren hæfter sig ved, at der i VKO's forslag står ordret, at dansk lovgivning "så vidt muligt fastlægges på niveau med den mindst restriktive implementering i vores nabolande."

Derfor undrer det ham, at partierne afviser, at de vil ændre på dyrevelfærdsreglerne, som bl.a. omfatter en ny dyrevelfærdslov, der træder i kraft ved årsskiftet. Ifølge den skal danske søer i nye stalde kunne gå frit i op mod 80 pct. af deres liv mod 50 pct. i dag. 

Men der står også, at der kan være afvigelser, hvor der skal forklares, hvorfor der implementeres anderledes af hensyn til eksempelvis fødevaresikkerhed eller miljø.

”Hvis det skal handle om semantik, kan Venstre jo pakke sig ind i alt. De skal bare sige, om de mener, at Danmark skal gå foran på dyrevelfærdsområdet eller ej. De stemte bl.a. imod et lovforslag om løsdrift af søer, og så er det ikke underligt, at en som mig tror, at de vil af med det igen,” siger han.

"Venstres politik sejler"

Dan Jørgensen bemærker, at Venstre før har stemt imod forslag, der skulle forbedre dyrevelfærden.

Bl.a. stemte Venstre og Liberal Alliance som de eneste partier imod et lovforslag i januar, der betød at søer og gylte skulle være løsgående i løbe- og kontrolafdelingen, og som træder i kraft 1. januar 2015.

”Jeg må under alle omstændigheder bare sige, at Venstres politik på området sejler, og når jeg ikke kan få at vide, om de mener, at Danmark skal gå foran på dyrevelfærdsområdet i fremtiden, har de reelt ikke nogen politik,” mener Dan Jørgensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.