Danish Crown Beef: Nu fuld notering ved nødslagtning

Hidtil har der været et fradrag på 20 procent ved nødslagtning, men fremover afregnes efter den fulde notering.

Når et dyr kræver nødslagtning, har det indtil nu været sådan, at noteringen reduceres med 20 procent på grund af ekstra omkostninger ved slagteriarbejdet. Den praksis gøres der nu op med fortæller Ivan Schmidt, der er COO i Danish Crown Beef, i en pressemeddelelse.

"Denne ændring er et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi bliver stærkere i samarbejde med vores andelshavere.

Efter en gennemgang af vores nuværende proces, kunne vi se, at vi her havde mulighed for at optimere, og samtidig ønsker vi som virksomhed, at være med til at tage et større aktivt ansvar for hele kæden omkring transport af dyr til slagteriet," siger Ivan Schmidt, og fortsætter:

"Kigger vi på andelen af nødslagtede dyr i Danish Crown Beef, fylder det heldigvis marginalt i den samlede forretning, så når det kan hjælpe vores andelshavere, er jeg glad for, at vi nu går ind og ændrer dette setup.

Udover det økonomiske incitament er der også et dyrevelfærdsmæssigt perspektiv i den nye regel.

"Vores andelshavere slipper for at skulle tænke på økonomien, for med den nye model, vil dyret blive afregnet uden fradrag på noteringen, hvilket på sigt skal medvirke til, at vi får færre skånetransporter."

Den nye afregningsregel omkring nødslagtning er allerede trådt i kraft.

 

Faktaboks

Kort om nødslagtning

Der nødslagtes 2-5 dyr hver uge på anlæggene i Aalborg og Holsted i tidsrummet mellem klokken 7.00 og 14.00 mandag til fredag.

Dyrene skal være tilset af en dyrlæge, da der skal en slagteattest med dyret ved ankomsten til slagteriet.

Det skal desuden sikres, at landmanden selv eller Falck/Dansk Autohjælp mv. kan transportere dyret ind til slagteriet på under to timer. Før dyret forlader gården, skal det aflives og afblødes på gården.

Efter ankomsten til slagteriet kommer det aflivede dyr direkte ind på slagtekæden.

Prisen for nødslagtningen på slagteriet vil være 200 kr. Det gælder desuden, at slagtekroppen tages retur eller afregnes til 100 procent af normal afregningsværdi, dog er der fortsat specielle vilkår for dyr over 48 mdr. som skal BSE-testes.

Nødslagtede dyr bliver dog ikke afregnet med tillæg til Friland, økologi og Dansk Kødkvæg.

Hvis dyret er forløst pga. sen drægtighed (kejsersnit), må det ikke slagtes på slagteriet i Holsted, men skal ved tilmeldingen henvises til Ålborg. 

Nødslagtninger er ikke omfattet af leveringspligt ifølge vedtægterne for Leverandørselskabet Danish Crown AmbA, hvilket for en del andelshavere gør det relevant at undersøge mulighederne for nødslagtninger på lokale slagtehuse.

Kilde: Danish Crown Beef

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.