Danish Crown gør jerseykrydsningskalve til specialprodukt
AB Catering, BC Catering og Inco vil i samarbejde med Danish Crown sælge kød fra krydsningskalve under navnet Dansk Gastro Kalv til danske restauranter og kantiner.

Jerseykalve, der er krydsninger med kødkvæg, skal nu sælges som Dansk Gastro Kalv til kantiner og restauranter. Det sker i et samarbejde mellem Danish Crown, AB Catering, BC Catering og Inco.

Det skal gøre opfedning af jerseytyrekalve mere attraktivt, så man undgår, at de slås ned lige efter fødslen.

Jesper Bonderup, indkøbschef i Dansk Cater, der ejer AB Catering, BC Catering og Inco, siger, at der er stor fokus på bæredygtighed, dyrevelfærd og danskhed. Samtidig sikrer Danish Crown de rette mængder og fødevaresikkerhed.

Krydsningen får de nye kalve til at vokse hurtigere, der dermed giver landmanden mulighed for at kunne sælge et attraktivt dyr til slagteriet.

Arbejdet med det, der nu bliver til Dansk Gastro Kalv har medvirket til at nedbringe eksporten af danske spædekalve med næsten en tredjedel siden 2013, melder Danish Crown. Samtidig er landmændenes tilførsler af kalve under velfærdskonceptet Dansk Kalv steget med over 20 pct.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.