Danish Crown tager nye bestyrelsesbosser ind

To topnavne fra dansk erhvervsliv træder ind i DC-driftsselskab, skriver CVR-registret.

Danish Crown får nye topchefer fra dansk erhvervsliv ind i sin driftsbestyrelse. Det viser en opdatering af Danish Crown A/S's status på CVR-registret.

Her fremgår det, at Grundfos' adm. direktør Mads Nipper og Danfoss' koncernøkonomidirektør Jesper V. Christensen træder ind i Danish Crown A/S' bestyrelse.

De to topbosser erstatter to andre fremtrædende folk i dansk erhvervsliv, nemlig Søren Bach, topchef i tekstilbranchen og Jeff Gravenhorst, der står i spidsen for ISS. Begge udtræder ifølge en pressemeddelelse fra Danish Crown efter eget ønske.

Skiftet er sket med virkning fra i går, mandag, og kommer således før bestyrelsesformand Erik Bredholt mødes med sit repræsentantskab i amba-bestyrelsen i morgen onsdag for at godkende årets regnskab.

TRadition for topchefer

Med skiftet får Danish Crown nyt blod fra dansk erhvervsliv ind i driftsselskabet Danish Crown A/S, der står for den praktiske del af slagteriforretningen. A/S-bestyrelsen skal ikke forvekles med bestyrelsen i Amba'et, der udelukkende består af 10 andelshavere samt en observatør.

I driftsselskabet har man i flere år haft tradition for at have eksterne bestyrelsesmedlemmer med. Ud over de to netop udskiftede erhvervsfolk sidder også Majken Schultz, professor på CBS og Jesper Lok, tidligere direktør i DSB og Falck med. Sidstnævnte har det seneste års tid været næstformand i Danish Crown A/S.

Ud over de fire eksterne i A/S-bestyrelsen sidder seks af amba-bestyrelsens andelshavere med, samt tre medarbejderrepræsentanter. De eksterne sidder netop med for at bidrage med andre synsvinkler og kompetencer i forhold til det, som andelshaverne har af baggrund.

"Det er ikke hr. hvem som helst, de her herrer," fortæller en tilfreds Erik Bredholt, der har fået hjælp af et konsulentbureau til at finde de to nye medlemmer.

"Vi glæder os til meget til deres bidrag. Det skulle være mærkeligt, hvis ikke de gør ting, vi kan lære noget af," mener han. Han påpeger, at Mads Nipper har en meget salgsorienteret profil, mens Jesper V. Christensen er udset til at være formand for revisionsudvalget i slagteribestyrelsen, qua hans store kendskab til netop regnskaber og finansiering.

På den måde forventer bestyrelsen, at man kan give det optimale med- og modspil til direktionen, nemlig topchef Jais Valeur og finansdirektør Preben Sunke.

Stærke profiler

Mads Nipper, 50 år, har været Grundfos’ topchef siden 2014 - og kender allerede til Danish Crown, fordi han de sidste år har siddet med i Tulip Food Companys bestyrelse.

Tidligere har Mads Nipper, der er cand.merc. fra Aarhus School of Business i 1991, haft en lang karriere med diverse ledelsesposter hos LEGO, senest som Chief Marketing Officer. Ud over sine slagteriposter er han medlem af B&Os bestyrelse, hovedbestyrelsen og erhvervspolitisk udvalg i Dansk Industri og repræsentant for Danmark i "The Business and Sustainable Development Commission".  

Jesper V. Christensen, 47 år, er Executive Vice President og CFO i Danfoss og har i den funktion ansvar for finans, IT og såkaldte global services i verdenskoncernen med base på Als.  Han er cand. merc. i regnskab og finansiering fra Syddansk Universitet i 1993 og har haft hele sin karriere i Danfoss-koncernen med lederposter i både Danmark, Tyskland og USA.

Opdateret kl. 21.13 med citater fra Erik Bredholt og en korrektion af de nye medlemmers valgperiode.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.