Danmarkspremiere på kvægrace på dyrskue
Dyrskuet Thy-Mors er tilfredse med den opbakning, der har været op til dyrskuet.

Lørdag 13. juni afvikles det årlige dyrskue på dyrskuepladsen i Thisted. Det er LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug, der afholder dyrskuet i fællesskab. 

Den endelige udstillerliste fortæller om et tilfredsstillende antal kvæg- og erhvervsudstillere, siger Susanne Thomsen, koordinator for dyrskuet.

Og så er der en lille kuriøsitet: For første gang i Danmark udstilles en malkeko af racen Fleckvieh, der er en af Europas ældste kvægracer. Racen er udbredt stammer fra Tyskland og Østrig og er baseret på Simmental. Racen er fremavlet med det formål, at den skal fungere som både kød- og malkekvæg. Det er Jens Andersen, som ejer denne ko.

Udstillingen af malkekvæg tæller 129 mod 142 i 2014. I udstillingen af malkekvæg er der 17 helt unge kvier, som indgår i et nyt tiltag, nemlig en Derby-konkurrence. Kvierne møder ind igen om 2 år som 1. kalvsko, hvor de så bedømmes igen og dyster om en pengepræmie. 

Kædkvægsudstillingen omfatter 48 dyr mod 44 i 2014.

Masser af lovende heste

Hesteudstillingen omfatter samme antal som sidste år med 10 Dansk Varmblod og 1 Haflinger. Niveauet tegner lige så flot som sidste år, hvor hele fem Dansk Varmblods hopper blev udtaget til deltagelse på Eliteskuet på Wilhelmsborg, heraf tre med 24 point.

Børnedyrskuet har 18 katalognumre, herunder også heste og kalve. Der er ikke får på udstillingen i år.

Dog er der en stor maskinudstilling, og LandboUngdom har en stor stand, hvor de viser og fortæller om VM i pløjning 2015, der afholdes 3. og 4. oktober i Thy.

"Vi sætter igen i år også stor fokus på det grønne område med naturpleje og jagt. Her er steges vildtkød på grill og uddeles smagsprøver," fortæller Kim Jørgensen, formand for dyrskueudvalget.

I det store telt midt på pladsen er der 11 arbejdende værksteder med f.eks. pileflet, knipling og sjaler af mink.

Mere om dette tema

Her kan du finde artikler om de mange dyrskuer, der kommer i løbet af 2015. 

Dagen igennem er der aktiviteter og underholdning på hele pladsen, og programmet afsluttes med et hesteshow ved Svankjær Efterskole og til sidst ”Katrinelund”, som kommer med deres flotte heste af racen Dansk Varmblod.

Kim Jørgensen glæder sig til dyrskuet, hvor land og by mødes, og også til fredag inden dyrskuet, hvor der som optakt til dagen er ”Landbruget i børnehøjde” fra kl. 9.00 til 14.00 med besøg af 2.300 børn fra Thy og Mors.

Se hele programmet på www.landbothy.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.