Dansk avler sælger Blonde d’Aquitaine-tyr til Frankrig

Det avlsselskab Genes Diffusion, en af Frankrigs største sæddistributører, har købt en dansk polled blonde d’Aquitaine-tyr .

Så bliver det ikke større. Uanset om man driver avl med heste, kvæg, hunde eller duer er det alle
avleres drøm at sælge egenproducerede avlsdyr til racens oprindelsesland. 

Denne drøm er i særdeleshed gået i opfyldelse for Sanne og Erik Poulsen, Gydegaard Blonde d’Aquitaine i Arden.

Som de første Blonde avlere i Danmark og antageligt også uden for Frankrig, er det lykkedes dem at sælge en avlstyr til en stor fransk sædproducent. I dette tilfælde Genes Diffusion – en af Frankrigs største sæddistributører, ejet af 30.0000 franske landmænd, som med 8 tyrestationer har ca. 500 tyre i sit samlede avlsprogram.

Baggrunden for salget er det målrettede avlsarbejde, der gennem mere end 10 år er foretaget i avlsselskabet BABS I/S, som Erik Poulsen er medstifter af. Et avlsarbejde med det formål at producere verdens bedste pollede Blondedyr – et dyr, der på alle parametre skal kunne klare sig med de franske hornede elitedyr. Det er dette avlsmål, der nu er endeligt blåstemplet af franskmændene.

Med 4 Interbreed vindere og 14 gange vindere af besætningskonkurrencen på Landskuet i Herning.
Med mere gennem de seneste 18 udstillingsår er besætningen fra Arden med helt fremme i den internationale Blondeavl. At det alligevel er et vanskeligt nåleøje, familien Poulsen nu har passeret, understreges af, at tyren, den 14 måneder gamle homozygotisk pollede, GG SEBASTIAN PP, første gang blev besigtiget i juli 2021, hvor tyren var i konkurrence med andre udenlandske emner, da
franskmændene er meget grundige. 

Efter lange kontraktforhandlinger, masser af dokumentation og blodprøver faldt handlen endelig på plads i februar, hvorefter tyren blev afsendt i starten af april.

Den franske interesse i Blonderne fra Arden er ikke ny. Allerede i 2017 solgte Sanne og Erik Poulsen en polled tyr og to pollede hundyr til franske eliteavlere.
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.