Dansk creme baseret på råmælk på vej til Kina

Den danske hudplejeserie Bylykke er baseret på råmælk. Den er nu på vej ind på det kinesiske marked.

Firmaet Acutiz ApS har hudplejeserien, kaldet Bylykke, der er baseret på råmælk fra køer. Det var Pia Lykke Bertelsen, der får cirka ti år siden fik idéen om at lave hudplejeprodukterne.

Hun baserede det på, at forskning har vist, at der er en lang række gavnlige stoffer i den første mælk, som koen producerer lige efter kælvning, og at disse stoffer er genkendelige for menneskets celler, om det gælder huden eller tarmen.

Denne værdifulde væske, som kun produceres de første 2 døgn efter kælvning, giver kalven en lang række vigtige immunstoffer som gør den levedygtig, men har ligeledes vist sig at have særdeles gavnlig effekt på bl.a. menneskers hud. Koen producerer mere end kalven kan drikke, og fordi det ikke er godkendt til konsum, er der råmælk i overskud, som kan anvendes til eksempelvis kosmetiske produkter. 

Ind på nye markeder

ByLykke serien har i flere år været tilgængelig for danske forbrugere, og fokus har derfor nu også rettet sig mod udlandet. Serien har blandt andet åbnet kinesernes øjne, og der er derfor blevet indgået et samarbejde med det kinesiske Syntech New Material Company.

”Syntech New Material Company har de fornødne tilladelser til import af vores type produkter og en stor interesse i at bygge denne gren op i Kina,” siger Pia Lykke.

De to virksomheder har løbende været i dialog om udformningen af en agentaftale. En proces som har taget forbavsende kort tid, afstanden og kulturforskellen taget i betragtning, siger Pia Lykke:

”Vi har tålmodigheden til at få gang i projektet, fordi vi mærker en stor interesse fra Syntechs side til  at bistå os med at komme i mål med vores fælles projekt.”

I første omgang er planen at få godkendt et enkelt ByLykke basisprodukt til det kinesiske marked for at lære arbejdsgangen i den ret langsommelige godkendelses proces. Siden skal flere af produkterne med ræmælk rulles ud i takt med stigende efterspørgsel. 

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.