Dansk mælkeproduktion steg i andet kvartal - færre svineslagtninger

Danmarks samlede mælkeproduktion steg 0,9 pct. i 2. kvartal i forhold til samme kvartal sidste år, beretter Danmarks Statistik.

Den økologiske mælkeproduktion steg med 9,7 procent, og i andet kvartal var 9,3 pct. af mælken økologisk.

Tallene gælder frem mod juni, og således tages der ikke højde for de seneste måneders udvikling. I august meldte Arla, at deres indvejning dykker.

Lille stigning i den samlede animalske produktion

Mængdeindekset for den animalske produktion steg med 0,5 pct. i andet kvartal i forhold til samme kvartal sidste år. Det skyldes, at produktionen af oksekød og mælk steg. Produktionen af animalske produkter lå på et højere niveau end i 2010, som er basisår i indekset. Dette gælder alle salgsprodukter, dog ikke svin.

Den totale produktion af svin steg i andet kvartal i forhold til samme kvartal sidste år. Produktionen af svinekød i Danmark faldt imidlertid med 2,7 pct., hvilket skyldes, at antallet af slagtninger af svin faldt, mens eksporten af smågrise steg. Smågrisene bliver opfedet primært i Tyskland og Polen. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.