Danske køer yder over 20 tons mælk

Adskillige danske køer yder nu mere end 20 tons mælk om året.

21.098 mælkekartoner.

Så mange kunne Danmarks højestydende malkeko fylde med sin produktion i løbet af de sidste 12 måneder.

Koen står i stalden hos Lisbeth Klinge ved Knebel, og den er udnævnt til landets højestydende ko på grund af sin produktion af værdistof som er respektable 1.673 kg fedt og protein.

På Gjorslev Gods står en ko, som de sidste 12 måneder har produceret 25.540 kg mælk men med et lavere indhold af værdistof end koen fra Lisbeth Klinge.

Lisbeth Klinge har tre køer i top ti hvad angår ydelse for racen Dansk Holstein og Gjorslev Gods har to køer i top ti.

Jersey med 1308 kg værdistof

Den højestydende jerseyko står hos I/S Østerbygård ved Hovborg. Koen har produceret 13.196 kg mælk med 1.308 kg værdistof. Koen er efter tyren DJ Prima, som har hele fire køer i top ti for ydelse hos Jersey.

Koen med næstflest kg værdistof står hos Gammelgaard ved Christiansfeld, hvor den har leveret 1.263 kg værdistof.

Laust Bendix Jensen, Esbjerg, indtager tredjepladsen med sin DJ Zuma-ko, som har produceret 1.261 kg værdistof.

R David har fem top-døtre

I/S Lille Ørritslevgård fra Skamby har landets højestydende RDM-ko. Koen er en K Lens-datter, som har produceret 1.322 kg værdistof. I kg mælk har koen produceret 15.698 kg de sidste 12 måneder.

RDM-toppens nummer to står hos Rasmus Boudigaard Nielsen i Højslev og nummer tre hos Kristoffer Kappel, Hurup Thy.

Skive-avler topper hos DRH

Martin Nørgård Rasmussen, Dueholm ved Skive, malker hele seks af de højestydende DRH-køer.

Førstepladsen for DRH indtages dog af Torben Kragh, Henne, som har produceret 17.799 kg mælk med 1.479 kg værdistof de sidste 12 måneder.

En anden DRH-dame, som er værd at betragte, er DRH Malvoy-koen fra Peter Hollesen, som har ydet 105.000 kg mælk på syv laktationer. I år hun landets femte højestydende DRH-ko med 17.778 kg mælk indeholdende 1.203 kg værdistof.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.