Danske mælkeproducenter har fået største marts-prisfald på mælk i Europa
Den danske mælkepris har taget et fald i marts på 13 procent i marts 2018 i forhold til måneden sidste år. Det er det største fald i hele Europa.

Ifølge EU's seneste opgørelse af prisændringer i afregningspris, tager Danmark en ganske ærgerlig førsteplads.

I opgørelsen, som udarbejdes af EU’s Milk Market Observatory, MMO, indtager Danmark førstepladsen med et minus på 13 procent i marts 2018 i forhold til marts 2017.

Det betyder i grove træk, at de danske mælkeproducenter er dem, der har fået reduceret mælkeprisen kraftigst målt op imod de europæiske kolleger.

Ifølge Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, LDM, er det ikke overraskende tæt på Arlas reduktion i acontoprisen, som han opgør til cirka 14 procent.

LDM-formand: Åke har gjort det godt, men... Mandag 14. maj 2018 · 16:45

”Det bekræfter jo bare yderligere, at vi er bagefter i Danmark. Vi er gennem årene kommet længere og længere bagefter, og det er det helt store problem lige nu”, siger Kjartan Poulsen.

På den lidet flatterende andenplads ligger Sverige, hvor MMO opgør det samlede prisfald til ni procent.
I den modsatte ende af spektret findes England, hvor der har været en samlet stigning på fem procent.

De hollandske mælkeproducenter har ifølge MMO fået en reduktion på en enkelt procent i marts 2018 i forhold til marts 2017.

Det er et fald på omtrent samme niveau som reduktionen i FrieslandCampinas afregningspris på knap 1,5 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.