DC efter russisk besøg: Genåbning for eksport er stadig uvist
Udsigterne til en genåbning af Danish Crowns eksport af biprodukter er forsat uklare efter russisk inspektion.

Efter de russiske myndigheders inspektioner af Danish Crowns kreaturslagterier i Aalborg og Holsted står det stadig uklart, hvor vidt det vil føre til en genåbning af koncernens eksport af biprodukter fra kreaturer.

Det fortæller Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, oven på besøgene, der fandt sted torsdag og fredag.

"Jeg kan sige så meget, at det er gået rigtig fint. Der har ikke været nogen problemer eller overraskelser i negativ forstand. Vi viste og dokumenterede de ting, som de ønskede, så det var fint. Men vi kan endnu ikke sige noget om, hvad det kommer til at betyde, og om det fører til en genåbning af eksporten. Så nu kan vi kun afvente og se, hvordan de russiske myndigheder vil bruge det, som de har set," siger han.

Ruslands besøg kom efter, at Fødevarestyrelsen og de russiske myndigheder i slutningen af november underskrev en aftale om, at Rusland kunne udføre kontrolbesøg ved tre kreaturslagterier, for at sikre ved selvsyn, at de overholder landets toldregler.

I den forbindelse udsendte landets myndigeder en meddelelse, hvori de bekræftede, at man var klar til at genåbne for import af biprodukter, hvis inspektionerne ikke viste på tegn på overtrædelser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.