De 5 Gaardes mejeriprodukters fedtindhold ændres med årstiden
Produkterne indeholder en gårdmælk, hvor fedtindholdet aldrig er helt ens, og hvor yoghurten smager, som yoghurt gjorde, da den kom til Danmark i er 60’erne.

De 5 Gaarde lancerer en ny mejeriserie til forbrugere, der gerne vil vide, hvor deres mælk kommer fra.

Mejeriprodukterne er lavet af gårdmælk fra enten Gyllingnæs eller nabogården Vejlskovgaard, der begge ligger tæt på Odder.

Produktionsmetoden betyder blandt andet, at fedtprocenten i flere af produkterne varierer med årstiden.

Køernes mælk har  en lavere fedtprocent om sommeren. Især hvis sommeren har været varm. Her bruger køerne nemlig energi på at køle sig ned, og det har indvirkning på, hvor fedtholdig mælken bliver.

Netop det, at produkternes smag varierer med årstiden , er noget, som moderne forbrugere i høj grad efterspørger. Det fortæller De 5 Gaardes administrerende direktør Niels Hasselholm.

"Vi kan se, at forbrugerne efterspørger produkter, hvor de har mulighed for at få en større viden om, hvad de spiser. Forbrugerne vil gerne kende råvarernes oprindelse, og ser det som en charme, at smagen varierer. Så længe de ved, at kvaliteten bag er høj," siger Niels Hasselholm.

Mælken i mejeriserien fra De 5 Gaarde har en variabel fedtprocent, fordi den ikke er forarbejdet til at ramme en standardiseret fedtprocent. De 5 Gaardes gårdmælk har derfor en fedtprocent på 3,5 – 4,5 procent, hvor eksempelvis traditionel sødmælk har en fedtprocent på 3,5 procent. Men det er ikke kun fedtprocenten, der gør produkterne anderledes.

"Vi har taget den gode gårdmælk og eksperimenteret med en række nye og traditionelle produktionsmetoder. Kærnemælken er syrnet ved lavere temperatur, fløden har hele 48 procents fedt, og med yoghurten har vi arbejdet med forskellige syrningskulturer for at finde den originale smag og karakter, som yoghurt havde, da det blev introduceret i Danmark i 1960’erne. Vi ved, at det giver en mere intens smag, og det er der mange forbrugere, der efterspørger i dag," siger Niels Hasselholm.

De 5 Gaardes mejeriunivers lanceres som et samarbejde mellem De 5 Gaarde og Arla, og kan findes i Kvickly og SuperBrugsen fra tirsdag uge 17.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.