De bedste er gode til at lave grovfoder
Grovfoder af høj kvalitet er ifølge amerikansk fodringsrådgiver en af fire forudsætninger for succes og fremgang som mælkeproducent.

Grovfoder af høj kvalitet er ifølge amerikansk fodringsrådgiver en af fire forudsætninger for succes som mælkeproducent.

Grovfoderproduktion af høj kvalitet er en af fire afgørende faktorer for at være en dygtig mælkeproducent ifølge den amerikanske fodringsrådgiver Dwight K. Roseler fra Purina Animal Nutrition. Høj fordøjelighed i grovfoderet er nøglen til et højt tørstof- og energiindtag og dermed nøglen til høje mælkeydelser, viser studier fra 14 amerikanske top-besætninger og forsøgsgårde.

De tre andre faktorer er god forstand på køer, god personaleledelse og en personlig motivation om hele tiden at gøre det bedre end andre dygtige mælkeproducenter.

Et hans centrale budskaber, som han bl.a. har delt ud af til svenske mælkeproducenter og kvægrådgivere er nemlig, at gode resultater kun opnås gennem en bred indsats.

»Foder af høj kvalitet, god håndtering af goldkøer og nykælvere, høj reproduktionseffektivitet, pæne og store kælvekvier og dygtige medarbejdere er alle forudsætninger for at øge produktiviteten på bedriften i fremtiden«, forklarer han.

Hans budskaber er baseret på en tilgang om konstant at lære af de dygtigste bedrifter og driftsledere for at se, hvad de har til fælles.

Nøgletal sladrer straks

Noget, Dwight K. Roseler også fremhæver, er brugen af nøgletal og målepunkter, så driftslederen hurtigt kan vurdere, om det går den rette vej, eller om der problemer på vej i besætningen.

Desuden ser han alt for mange uudnyttede muligheder i den teknik, der allerede er anskaffet på bedrifterne til at forbedre produktionen yderligere bl.a. ved at styrke sundhed og dyrevelfærd.

Stort set alle vestlige lande slås med problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Et problem, der kun forstærkes af, at de tilbageværende mælkeproduktioner vokser i størrelse og derfor kræver flere ansatte.

»Så dur det ikke længere kun at være dygtig til foder eller køer. Du skal også være dygtig til personaleledelse, så du kan overføre dine foder- og ko-kompetencer til medarbejderne«, påpeger han.

De bedste besætninger er nemlig generelt dygtige til alt. Og det kræver derfor en holdindsats at komme i top.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.