Debat på @Malkekvæg: Hvad betaler I for mælkeprøver ved afgoldning?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bruger Anders Lau skriver:

"Mælkeprøver ved afgoldning. Hvad betaler I  for, at prøverne bliver lavet rundt omkring ?"

Opslaget har fået 72 kommentarer og en fra Susanne lyder:
"Sikke en spændende tråd. Personligt har jeg her et ben i begge lejre, da jeg sidder som bogholder hos en dyrlæge og driver en kvæggård med 300 malkekøer sammen med min mand.

Mht. mælkeprøver bruger vi på gården PCR-test i forbindelse med kontrol da vi pga B-strep golder alle. Det er marginalt billigere end at få dem dyrket hos dyrlægen. Jeg ved dog fra mit arbejde, at det bestemt ikke er dyrkning af mælkeprøver, som dyrlægerne tjener på. Der er forholdvis meget arbejde i forbindelse med udsåning, aflæsning og registrering til, at en pris på 125-150 kr. kan dække de faktiske omkostninger. De dyrlæger, som sælger mælkeprøver til 75 kr., må principielt have besluttet, at det er en service, de tilbyder til et symbolsk beløb.

Mht. til rapporter er det jo ikke dyrlægen, der har bestemt, at de skal laves. Lovgivningen er nu engang, som den er, og rapporterne afhænger af hvilken rådgivningsaftale, man har. Er man modul 2’er må man derfor se rapporten som en del af prisen for, at man har muligheden for at behandle en yverbetændelse lørdag eftermiddag, uden at skulle tilkalde dyrlægen.

Rapporterne er i en vis udstrækning standardiserede, da de færreste landmænd nok er interesserede i at dyrlægen på timeløn sidder og opfinder den dybe tallerken en gang i kvartalet? Synes man der mangler indhold, eller har man noget specifikt, man ønsker fulgt op på, så er jeg helt sikker på, at en forventningsafstemning med dyrlægen kan rette op på det."

 Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 9.000 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.