Debat på @Malkekvæg: Hvad gør I for at undgå tidlig diarré?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bruger Jessica Andersen har lagt et opslag om emnet tidlig diarré op. 

Jessica Andersen:
" Så prøver jeg endnu engang med kalk, da vask og brænding ikke var nok. Hvad gør i andre for at undgå tidlig diarré? Er ved at være desperat."

Opslaget er der kommet 128 kommentarer til. Blandt andet disse:
"Min erfaring er, at det handler om gode vaner og rengøring. Det er helt sikkert vigtigt, at kalven starter ud i en ren og velstrøet boks, både kælvingsboksen og kalveboksen. Hurtig og god råmælk. Rene skåle, der holdes rene efter hver fodring, og så en god portion opmærksomhed, så du hurtigt spotter en mulig av mavse."

"Selv er jeg en stor fan af Diaproof, og oplever at to fodringer med Diaproof i mælken effektivt lukker en startende dårlig mave. Er det gået så galt, at det er blevet til diarré, får kalven 4 fodringer med Diaproof. Når jeg bruger Diaproof får kalven kun 2 L mælk, mod normalt 4-6 L."

"Ja det er lidt en gåde med det diarre , hos os vasker vi knap nok kalvehytterne, råmælks tildeling står kalvene selv for, alle kalve går minimum sammen i par af to. Og vi bøvler stort set aldrig med diarre hos kalvene . Så det er mig en gåde hvad der gør forskellene på de forskellige ejendomm. Ser bare tit, at indsats og resultat ikke altid stemmer over ens."

 

 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 8.637 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.