Debat på @malkekvæg: Hvad skal jeg inseminere kvier, der ikke bliver drægtige med?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.
Jeanette T. Poulsen vil vide, hvad hun skal inseminere kvier, der ikke bliver drægtige med 
Input/erfaringer søges. Vi slagter 2-3 kvier hvert år (200 årskøer, holstein) fordi de ikke kan blive med kalv, og jeg synes det er en træls måde at miste ellers gode kvier på. Jeg overvejer nu at inseminere dem med kødkvæg, men er det en dum ide?
Det bliver få insemineringer om året, så sæden skal være til at få ved Viking, det SKAL være letfødte kalve og sidst men ikke mindst: Kan vi komme af med kalvene eller skal vi opdrætte dem selv?
 

Opslaget har fået 49 kommentarer, bl.a. disse

Marie Rothmann Norup Vi bruger angus til kvier hvor det kønssorterede slår fejl.. det er små fine kalve..
 
Jens Verner Pedersen IKKE Charolais, vi har prøvet, men det giver store kalve! Overvej om de kvier nu også er værd at beholde, nogle gange fortsætter bøvlet, dårlig reproduktion er arveligt så hvorfor give sig selv flere ærgelser!


Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 9.227 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.