Debat på @malkekvæg: Hvad skal vi stille op med værdiløse kalve?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Per Hougaard vil gerne høre, hvordan kollegaer vil agere, når forbuddet mod at aflive kalve træder i kraft. Han spørger primært dem, der har jerseykøer:

Lige et spørgsmål til alle jer kloge kollegaer, måske mest til jer med jerseykøer i stalden.

Hvad gør I når datoen 1/1 2022 rammer os, og vi ikke længere må aflive tyrekalvene?

Tænker bare nu når det danske oksekødsmarked i forvejen er i knæ, og Holland rumler med at de ikke vil importere kalve fra Danmark.

Skal vi jerseybønder samle os i puljer, og danne lokale selskaber som køber en ejendom, samler de overskydende kalve, slagte dem hurtigst mulig, og så dele underskuddet??

Det var bare en tanke, vel vidende at det vil blive noget af en udfordring at kunne blive enige om.

Håber på nogle inspirerende indspark.

God aften derude.

Det er der mange, der har en mening om, i alt 62 kommentarer, bl.a. denne fra Keld Lanng

Vi bruger også kønssorteret og kødkvæg, så får kun få jerseytyrkalve. Så praktiserer vi forlænget laktation, så vi nu er nede på 0,8 Kalv pr. årsko , så hvis vi alle fik 0,2 - 0,3 Kalve mindre pr. årsko så vil der være større efterspørgsel efter kalve , vores ydelse godt 11000 kg ekm. Og en livsydelse på 46000 kg ekm , så man kan godt praktiserer forlænget laktation


Læs alle kommentarer til opslaget her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.