Debat på @malkekvæg: Hvor forsvinder mælken?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Jacob Pedersen har opdaget, at flowmåleren på mælketanken ikke altid viser samme mængde som mælkebilens måler og har overvejet hvorfor

Jacob Pedersen:
Er der nogen der har erfaring med at måle, med en flowmåler på mælketanken, hvor meget der bliver malket i?
Vi har mælkemåler i malkestalden, og den passer som regel inden for ca 1%, med hvad tankbilen henter.
Men nogle gange mangler der 3-400 liter på en dag, når tankbilen har været der.
Jeg kunne godt tænke mig at få en måler på tanken i en periode, for at se om jeg mister noget mælk undervejs og hvornår det i givet fald sker.

Opslaget har fået 36 kommentarer, bl.a. denne:

Lars Jeppe Banke Sørensen: Arla kontrolvejer rutinemæssigt nogle læs hver måned for hver trailer, og materiellet kontrolleres og verificeres af en ekstern myndighed. Fordi det skal være i orden.
Jeg kan godt forstå Jacobs undren over afvigelser, men når mælk nu alligevel intet koster, hvorfor så lave en hel masse teknisk setup, som alligevel bliver underkendt på grund af manglende verificering, og derfor ikke giver en eneste krone tilbage?
Kan der f. eks. ske noget med, at hjemmemålingen en enkelt gang registrerer mængde på noget vask eller skyl, eller en medarbejder der får lavet en eller anden handling som mælkemålingen registrerer?
Der må da være andre steder end her, hvor en medarbejder glemmer dækslet på mælkefilterholderen, eller tåger rundt, og glemmer at skrue slangen på tanken. Måske ideen med noget kamera i tankrummet er den bedste, og billigste løsning.
Det kan faktisk være, at Arla bare er budbringeren, men faktisk er uden skyld i afvigelsen? Skyd ikke budbringeren, - plejer vi at sige, hvis man skal overbringe dårlige nyheder.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.