Debat på @malkekvæg: Hvordan styrer vi bedst behandlinger af kalvene?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

På Jakob Holmehave Graversens er der cryptosporidier hos kalvene. Det skal behandles, men hvordan gøres det bedst og mest systematisk, spørger han og skriver:

Vi har cryptosporidier ved kalvene, og dyrlægen har foreslået at vi begynder at bruge halocur.

Nogen der har opfundet den dybe tallerken til at styre hvem der skal have og hvem der ikke skal have det.(de skal have det i 7 dage)

Opslaget har 55 kommentarer bl.a. disse:

Lars Jeppe Banke Sørensen: Da vi var mest koncentrerede omkring at få fuldstændig styr på paratuberkulose, havde vi en praksis med at mælken fra "gule og røde" køer måtte fodres til tyrekalvene. Vi markerede derfor tyrekalvene med et gult ankelbånd på bokslågen over skålen. Måske er det en ide, at du køber en stor pose strips i en eller anden god farve, og så sætter en strip på lågen ved hver behandling, og stopper behandling, den dag hvor der sidder syv strips på lågen. Mere avanceret kan det gøres, hvis du har forskellig farve til hver ugedag. - Så kan du eliminere risikoen for at der bliver behandlet to gange samme dag. Fordelen her er, at du ude ved kalven kan se hvor du er i systemet og behandlingen, i stedet for at skule spæne tilbage til whiteboardtavlen, for at afklare tvivlstilfælde.

Jan Juul Troelsen: Hvis det er kalve i enkeltbokse, spænd en tørresnor ud over boksene, brug tøjklemmer, når der hænger 7 klemmer over kalven, vupti så er den færdig.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.