Debat på @malkekvæg: Køerne har fået klebsiella - hvad gør vi?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Birthe Borrisholt Andersen spørger, om der er nogle der har erfaring med bekæmpelse af klebsiella.
"Vi er i løbet af sommeren blevet ramt af klebsiella. Vi har fulgt alle gode råd mht udskiftning af sand i sengebåse, vi river sandet i båsene, vi har stort fokus på hygiejnen. Trods det oplever vi stadig køer som bliver ramt. Hvad gør vi ? Gode råd modtages," skriver hun.


Opslaget har fået 57 kommentarer, bl.a. fra: 

Lykke Højlund Jørgensen:
"Måske vaccinere med startvac, som egentlig er beregnet til coli, men da de 2 bakterier ligner hinanden, vil immunforsvaret reagere på klebsiella, så den bliver mildere, dvs køerne døer ikke af det. Vi har sågar på et tidspunkt haft én, hvor forløbet egentlig var som almindelig yverbetændelse, men prøven sagde klebsiella.. Det er et forsøg værd, og så bliver coli yverbetændelserne også mildere."

Læs alle kommentarer til opslaget her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.