Debat på @Malkekvæg: To kalve spræller ukontrollabelt - jeg har aldrig set noget lignende
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bruger Kathrine Øgaard Kristensen har lagt et opslag op om kalve med hjernedefekt.   

Kathrine Øgaard Kristensen:

"Der er noget der kikser ved vores goldkøer. Vi har for nyligt overtaget en øko-ejendom i Thy. Vi er ved at forsøge at få styr på goldkøer og afgoldere, men det er lidt svært at få implementeret en masse, før vi får dem ind. Så langt så godt. Vi ved godt, at det på ingen måde spiller.

Mit egentlige spørgsmål drejer sig om et par kalve. De er kommet uafhængige af hinanden, begge store og flotte kalve... den ene kælvning gik efter bogen, og den anden fik lidt hjælp.

Fælles for kalvene, der kom, var, at de lader til at have en eller anden form for hjernedefekt. De kan ikke komme på benene, de spræller fuldstændig ukontrollabelt, og de kan ikke fokusere, øjnene sejler simpelthen rundt i hovedet på dem. De er ellers både fuldbårne og flotte kalve. Jeg har aldrig set noget lignende - har I?

Opslaget er der kommet 46 kommentarer til. Blandt andet dette:
"Hvis der er overskud, så giv dem en chance. Dėn adfærd, du beskriver, kan være kalve, der mangler B-vitamin og Selen. De skal selvfølgelig dækkes ind, og have hjælp med at drikke.

Selvom de kaster hovedet bagover og krøller sammen og ruller øjne, er det ikke ensbetydende med, at de ikke kan blive fine og velfungerende kalve. Giv tid, de retter sig.

De skal tilbydes sutteflaske, indtil de selv kan stå og har kontrol. Varmedækkener på, da de oftest ligger meget. Jeg vil  gætte på, at de om to-tre uger er velfungerende kalve på niveau med andre kalve. God arbejdslyst." 

 

Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 8.969 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.