Debat på @malkekvæg: Skal kalvene fodres med sutteautomater?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Emil Mortensen skal til at bygge ny kalvestald. Han overvejer at indstallere sutteautomater og spørger derfor 

Hej. Vi skal til at lave ny kalvestald og jeg overvejer meget om det skal være med sutteautomater. Er der nogen der har erfaring med jersey kalve og sutteautomater?? Tænker de skal have 10-14 dage i enkeltboks og så videre i større hold ved en sutteautomat, men lad mig høre hvad er folks erfaringer? Mvh Emil Mortensen

Opslaget har fået 35 kommentarer. En af dem lyder således:

Marie Louise Hørup Hansen: Der er nogle basis krav der bør overholdes, hvis du vil have succes med sutteautomater. Grunden til at mange aldrig opnår succes med sutteautomater er, at kalvene bliver sat til for tidligt. Kalvene bør som minimum være 14 dage gamle før du sætter dem til sutteautomat. De skal være sunde og sutte godt inden flytning. Små, homogene hold fungere bedst. Sørg for at lave holdstørrelsen, så kalvene er lige gamle, så der ikke flyttes kalve ind og ud af flokken hele tiden. De nye automater skyller sutten mellem hver kalv, så smitten kan ikke sammenlignes med de gamle automater. Sørg for at købe en mælkepulver der ikke skummer, da det vil lave en "skumrand" inde i automaten og denne rand vil det sværere at holde hygiejnen i top.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.