Debat på @malkekvæg: Skal man absolut behandle efterbyrder?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Simon Lykke Christensen spørger efter erfaringer i at undlade at bruge antibiotika til behandling af efterbyrd. Sådan lyder hans spørgsmål:

Godag, er der nogle der har erfaringer med at undlade at bruge antibiotika til en ko med efterbyrd,?
Da økologer ikke må bruge børstav mere er alternativet 3 dages behandling med et smal spektret penicillin

Opslaget har fået 82 kommentarer, bl.a. dette

Lars Jeppe Banke Sørensen: Min erfaring er, at efterbyrden som regel kommer af sig selv, så metoden er bare at observere koen. Hvis hun bliver skidt, og får feber, så behandles børbetændelsen.
Det ligger så i vores rutiner, at alle nykælvere tjekkes på bør og skede ved sundhedsrådgivning, så der er bagstop/sikkerhed på, at koen ikke kommer til at stå med en kronisk infektion.
Jeg har været på kursus, og måtte lægge børstave i en ko, hvis jeg ellers synes, at det gav mening, men jeg tror ikke, at koen værdsætter, at jeg giver mig til at brokke rundt i børen, med den medfølgende infektionsrisiko, så heller forlade sig på naturen.
Og, hvis der efterfølgende er noget udflåd, så er slimet udflåd tegn på en sund ko, der er ved at rense sig, mens mørkebrun/sort og tyndtflydende udflåd er endnu et tegn på en behandlingskrævende børbetændelse.

Men det er alt sammen ligegyldigt, hvis man ligger vågen om natten, og spekulerer på, om ikke det havde været bedre, at få fyret noget antibiotika af på den ko.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.