Det kom bag på mig: De står klar med spanden, når koen trænger

Når en ko den skal, så skal den. Og hvis den ikke må blive beskidt, er man nødt til at stå klar til at opsamle efterladenskaberne i en spand.

At man samler hundelort op i plasticposer i byerne, har jeg vænnet mig til for mange år siden, men for køerne i Hal Q på Agromek, fanger de klatten langt tidligere. For bag køerne står et hold unge mennesker klar med spand og klud. 

16-årige Mads Ager fra Løgstør og 23-årige Daniel Egebjerg fra Hurup i Thy er med som hjælpere ansat af Viking.

Så snart en ko krummer ryggen en smule fatter de spanden lynhurtigt og inden den første fugtige klat strømmer ud, er s- panden sat i stilling, og mens den ene holder spanden er den anden klar med en klud, så intet skidt ender på den nydelige og renskurede ko. Ikke en klat, løber ned ad bagen, ikke en klump sætter sig på halen og ikke en plet er tilbage, når drengene har gjort deres arbejde. 

- Vi startede klokken halv fem i morges med at malke og vaske køerne, så de stråler i boksene, forklarer Mads Ager, der til daglig går på landbrugsskole. 

- Det er nemmere at holde dem rene på den måde, supplerer Daniel Egebjerg, mens det ene øje hele tiden er på køerne, så det ikke svipser.

De har vagter bag køerne, så en række medhjælpere, der er hyret særligt ind til opgaven af Viking, ikke laver det samme hele tiden.

Klart er det, at køerne i Hal Q er så rene og bløde, at man kun kunne drømme om at have deres skind liggende hjemme på stuegulvet. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.