Discountkæde fjerner moms på økologisk kød

Discountkæden Kiwi fjerner momsen på økologisk okse- og svinekød i kædens 108 butikker i Danmark - ligesom de tidligere har gjort med grøntsager.

Fra denne uge fjerner Kiwi momsen fra deres økologiske okse- og svinekød, skriver detailkæden i en pressemeddelelse.

Kiwi har tidligere - med en del omtale til følge - fjernet momsen fra grøntsager. Det skete 1. september. Nu gentager de initiativet på øko-kødet.

Kunderne skal dog benytte Kiwis loyalitetskort for at få rabatten. Det er gratis.

”Danmark er det eneste land i EU, som ikke opererer med differentieret moms. For eksempel på sunde varer eller på varer, som tilgodeser en lidt bedre dyrevelfærd. Det gør vi op med på forbrugernes vegne. Sidste år ved at indføre momsfri frugt og grønt, og nu skyder vi 2015 i gang med, som de første i markedet, at give danskerne momsfrit økologisk kød,” siger Carsten Hansen, Kædedirektør i KIWI.

Siden september har Kiwi solgt 35 procent mere frugt og grønt .

Kiwi har tidligere også haft rabat på halvdelen af momsen på økokød. For økologisk oksekød steg salget 18 procent sidste år, mens økologisk svinekød er steget 27 procent.

Emneord økologi, dyrevelfærd

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.