DLG-datter i krisetid: Fokus på at optimere landmandens økonomi
Det DLG-ejede selskab Vilofoss har afsluttet et travlt 2014 med et tilfredsstillende resultat og mange investeringer - blandt andet i Kina.

Vitfoss er en del af Vilofossgruppen, der ejes af DLG. Vitfoss har specialiseret sig i produktion og markedsføring af vitamin-og mineralblandinger, premixer og supplementsprodukter til animalsk produktion på det danske marked.

Selv er virksomhedens ledelse tilfreds med årets resultat - men ejerne og kunderne, landmændene, har derimod ofte hårde kår. Det spiller ind på virksomhedens fokus.

»Vores kunder i landbruget har det ikke godt for tiden, og derfor bruger vi også rigtig mange kræfter på at optimere ude hos kunderne, så de kan få bedre produktionsøkonomi,« fortæller koncerndirektør i DLG med ansvar for Vilofoss, Jacob Holm.

Også omkostningerne er i stram snor.

»Vi arbejder rigtig meget på internt at få maskinrummet til at køre endnu mere effektivt. Det er et fokus i hele DLG og derfor også i Vitfoss,« siger han.

Stor konkurrence

På markedet findes der fem aktører, der producerer i Danmark, plus nogle udenlandske virksomheder.

»I Danmark er det et virkelig konkurrencebetinget marked og derfor faktisk ikke et specielt attraktivt marked,« konkluderer Jacob Holm.

De helt store forretningsområder for Vitfoss er hjemmeblandinger af mineraler til henholdsvis kvæg og svin.

»Det er nogle meget individuelle løsninger, vi tilbyder. Ved at løbende justere på produkterne i fohold til f.eks. landmandens eget korn forsøger vi at optimere produktionsøkonomien på den enkelte gård,«forklarer Jacob Holm.

Andre hovedområder er færdigblandinger til færdigfoder og supplementsprodukter, der kan løse særlige problemstillinger, der opstår.

Vitfoss er fast sammentømret i Vilofossgruppen - og har derfor ikke et selvstændigt regnskab, man kan måle på. Men Vilofoss er tilfreds med resultatet på 133 mio. kr. før skat for 2014 og forventer også tilfredshed med resten af året.

Ny satsning i Kina

Jacob Holm fortæller videre om en spændende satsning i Kina, hvor virksomheden har investeret i kinesisk svineproduktion, der pt. er under omlægning på vej mod flere, større brug.

»Det handler meget om at overføre viden fra os til den kinesiske produktion. Der er meget fokus på vores effektivitet med at producere svin i Danmark, og at vi er meget dygtige til det, hvorimod det er meget dyrere og mindre effektivt i Kina. Vi er indtil videre meget tilfredse og forventer os meget af det her,« siger han.

Satsningen består også af at bygge to nye fabrikker til henholdsvis Premix og færdigfoder, og de forventes at stå færdige omkring nytår.

»Her bruger vi vores teknologiske erfaringer. Kineserne er begyndt at gå meget op i fødevaresikkerhed og sporbarhed efter de skandaler, der har været, og det tegner meget spændende,« slutter Jacob Holm.

Vitfossgruppen omsatte i 2014 for en mia. kr., og Vilofossgruppen havde en omsætning på 3,3 mia. kr. i omsætning.

Redigeret 8. juli kl 11.22: Regnskabstal præciseret.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.