Dyrenes Beskyttelse kritiserer stigning i lange dyretransporter

Knap syv mio. grise blev i 2015 transporteret fra Danmark til andre EU-lande, hvor transporttiden var over otte timer. Der er tale om en stor stigning i forhold til 2010, hvor tallet var tre millioner grise, skriver TV2.dk.

Det viser en aktindsigt, som Dyrenes Beskyttelse har fået hos Fødevarestyrelsen.

I samme periode er antallet af kvæg, der har en transporttid på over otte timer, gået fra 19.641 til knap 50.000.

Danske Svineproducenter tager i et nyhedsbrev afstand fra historien, der har over "Chokerende tal: Millioner af grise og kvæg transporteres i mere end otte timer - ofte uden vand."

"Chefkonsulent Pernille Fraas Johnsen fra Dyrenes Beskyttelse siger til TV2 NEWS, at dyrene ikke har mulighed for vand og hvile under de lange transporter. Dette er ikke sandt for grise. Danske Svineproducenter kan oplyse, at transporter af levende svin, der varer over otte timer, primært drejer sig om smågrise på omkring 30 kg. Grisene har og skal have adgang til vand under hele transporten, og studier viser, at de ligger og hviler sig under transporten. De danske svineproducenter har stor interesse i, at deres transporterede grise modtages friske og sunde på slutdestinationen."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.