Efter en sløj sæson: Mælkeproduktionen vokser i Australien og New Zealand
Efter flere måneders fald stiger mælkeproduktionen nu i Australien og New Zealand.

Kort før sæsonens afslutning er der fremgang at spore for mælkeproduktionen 'down under'.

I Australien lå maj måneds mælkeproduktion seks procent over sidste års niveau, og i New Zealand har man registreret en 4,3 procent højere indvejning i maj, som er den sidste måned i sæsonen for landets mælkeproducenter.

For sæsonen overordnet set tegner der sig dog et andet billede. Flere års vækst i den New Zealandske mælkeproduktion er i år afløst af en mindre tilbagegang på 0,4 pct. I alt har mælkeproducenterne på kiwi-øerne leveret 21,76 mia. kg mælk i denne sæson.

I Australien, hvor mælkeproduktionen har været i vækst siden december, ligger den samlede indvejning 0,6 procent under sidste års niveau. Her mangler man endnu en måned af årets mælke-sæson. På de første 11 måneder er der indvejet 8,4 mia. kg mælk i Australien.

USA buldrer videre

Selvom de amerikanske mælkeproducenter oplevede et markant bump på vejen under coronakrisen ligger årets samlede indvejning over sidste års niveau. Indvejningen ligger 1,8 procent over sidste års niveau og aktuelt er der indvejet 42,5 mia. kg mælk.

Den amerikanske mælkeproduktion har været i vækst målt på antal kg siden 2010. På 10 år er den amerikanske mælkepulje vokset med seks mia. kg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.