Efter flere års fald: Flere landmænd køber malkerobotter
Malkerobotternes udbredelse oplever en spirende stigning, viser ny optælling.

Om det er muligheden for fleksibilitet, mindre fysisk arbejde eller som reaktion på besværligheder ved at skaffe arbejdskraft er uvist.

Men efter fire års fald er der fremgang i antallet af bedrifter, der vælger automatisk malkning fremfor malkestald. Det viser en optælling, som Seges har udarbejdet.

Ved optællingen i foråret blev der således registreret 722 bedrifter med malkerobotter, og dermed er der en lille fremgang fra foregående tælling, hvor malkerobotterne blev registreret i 702 besætninger. Målt på antal malkerobotter er der registreret en fremgang fra 2.055 til 2.132 stk..

Mælkeproducent: Mit første år med græsmælk - men jeg overvejer at stoppeKvæg Torsdag 26. september 2019 · 09:25

Målt på antal ejendomme med automatisk malkning, peakede malkemetoden i 2011 med ca. 900 bedrifter. Siden er antallet faldet støt med en enkelt opbremsning i 2014.

Lely er fortsat det dominerende robotmærke med 1.327 enheder i 407 besætninger. Herefter følger DeLaval med 756 enheder i 286 besætninger. SAC har 32 enheder i 21 besætninger og Fullwood Merling og GEA har henholdsvis 12 og fem enheder i seks og to besætninger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.