Ejerne i nord: Fusion styrker det lokale
Fusionen skal styrke det lokale rådgivningsarbejde, lydet det fra formændene for Familielandbruget VEST-Jylland og Holstebro-Struer Landboforening.

Formænd for ejerkredsen bag Heden & Fjorden glæder sig over slagkraftig rådgivning

"Det her er rettidig omhu," siger formanden for Familielandbruget VEST-Jylland, Lone Andersen om fusionen mellem rådgivningsselskaberne Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning.

Sammen med Herning-Ikast Landboforening og Holstebro-Struer Landboforening har familielandbruget valgt at lægge rådgivningscentret Heden & Fjorden sammen med Jysk Landbrugsrådgivning.

Med omkring 480 medarbejdere bliver det et stærkt rådgivningsmiljø, som vil kunne tilgodese både de lokale behov og specialistfunktioner inden for eksempelvis kvæg- og planterådgivning, lyder det fra de nordlige ejere i selskabet. 

Det nye rådgivningsselskab skal optimere funktionerne, så de bedst tilgodeser kundernes behov  for både god og konkurrencedygtig rådgivning.

"Det handler om specialisering, siger formand for Herning-Ikast Landboforening, Karsten Willumsen, der finder det vigtigt, at fusionen samlet får så mange kunder, at niveauet for rådgivningen løftes og tilpasses fremtidens behov.

Mere styrke

De tre foreninger bliver i øvrigt repræsenteret i fusionens bestyrelse med repræsentanter, som det er tilfældet i dag, ligesom de får repræsentanter i centrenes faglige udvalg.

Formand for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade finder det også vigtigt, at det gode samarbejde, der i forvejen har været med de tre foreninger omkring Jysk Landbrugsrådgivning, ikke alene fortsætter, men kan udbygges.

"I de seks foreninger kommer samlet til at repræsentere omkring 3500 landmænd i et område, hvor landbruget har enorm betydning, så vi kommet også til at have en stærkere stemme," siger formand for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade.

Proces i gang

Fusionsforhandlingerne har stået på over nogle måneder, og der forestår fortsat afklaring af en del punkter, herunder organisationen og et eventuelt nyt fælles navn.
 

 

Faktaboks

Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden har samlet set 7.500 landbrugskunder, hvoraf de 5.100 får ført regnskab i et af de to selskaber.

Sammen har Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning en omsætning på omkring 300 mio. kr. og ca. 500 medarbejdere.  Efter fusionen vil der fortsat være kontorer i Holstebro, Birk, Billund og Esbjerg.  Sven Agergaard fra Herning-Ikast Landboforening bliver formand for det fusionerede selskab.  Søren Søndergård fra Jysk Landbrugsrådgivning bliver næstformand.

Jysk Landbrugsrådgivnings direktør, Torben Jensen, bliver administrerende direktør, mens Johannes Elbæk, der nu er direktør i Heden & Fjorden, bliver koncerndirektør.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.